​Olet varmaankin huomannut Googlen etusivulle merkittävien hakusanojen yhteydessä ilmestyvän karttalaatikon, jossa on yleensä 3 yritystä.

Kartta ja nuo tulokset ilmestyvät sellaisien hakusanojen yhteydessä, joita Google pitää hakijoille tärkeänä. Usein tuotteen tai palvelun perässä on paikallisuuteen viittaava kaupungin tai asuinalueen nimi. ​

​Nämä hakutulokset näkyvät niille, jotka juuri etsivät oikeasti jotain tuotetta tai palvelua ostomielessä. Eli siinä joukossa kannattaa olla mukana, sillä asiakkaan ostoikkuna on nyt auki. Kun hakusanan perässä on kaupunki tai asuinalue, se kertoo että tarve tuosta palvelusta tai tuotteesta on todella akuutti.

Oletko sinä kartalla?

Tuohon karttaan kolmen joukkoon pääseminen vaatii pientä tasaista taustatyötä, mm. linkitysten hankkimista laadukkailta sivustoilta, johon isommat yritykset eivät juuri aikaa uhraa. Siellä käytetään resurssit sisällöntuotantoon tai itse verkkosivujen optimointiin. Tiedän kokemuksesta, että tuohon etusivulle kolmen yrityksen joukkoon on suhteellisen helppo päästä. Mutta aivan ensin täytyy hoitaa yhteys Googleen kuntoon.

Googlen karttahaku

Pitää aktivoida Googlen My Business -palvelu, joka on ilmainen. Se kertoo Googlelle, että yritys on toiminnassa ja se osaa käydä sivustoa katsomassa. Tiedot palveluun, sekä kotisivulla olevat tiedot täytyy osata tehdä oikein, jonka lisäksi kotisivullesi tarvitaan ulkopuolisia linkityksiä. Nämä linkitykset kertovat, että kotisivullasi on tietoa, joka kiinnostaa. Silloin sivu alkaa olla Googlen silmissä myös arvokas ja se alkaa nostamaan sitä hakutuloksissa. Myös noiden linkitysten muoto on oltava oikein, jotta ne antaisivat parhaan hyödyn.

Haluatko yrityksesi kartalle

  • Aktivoin yrityksesi puolestasi Google My Business -palveluun, jolloin se ei pääse katoamaan Googlen silmistä. Aktivoinnista tulee sinulle ilmoitus ja koodi, jolla suoritan sen loppuun.
  • Optimoin perustietosi niin, että ne auttavat yritystäsi sijoittumaan Googlessa. Lisään myös yrityksesi tiedot Yelp-palveluun, joka vaikuttaa hieman myös tähän Googlen karttanäkyvyyteen.
  • Et sitoudu mihinkään muuhun

Parhaimmillaan tuo toimenpide nostaa yrityksesi karttatuloksiin Googlen etusivulle. Usein se kyllä vaatii hieman lisätoimenpiteitä, kuten lisää linkityksiä ja arvosteluja. Halutessasi voin tehdä tätä taustatyötä ja auttaa yritystäsi nousemaan karttatuloksissa. Voit irtisanoa tämän palvelun koska tahansa. Sijoituksesi voi jäädä pysyväksi, mutta todennäköisesti se alkaa pikkuhiljaa tippumaan jos muiden tuloksissa tapahtuu jotain parannusta.

Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella, niin laitetaan yrityksesi kartalle.

Advertisements